Noutati
10
oct
2016
Apeluri: POCU/82/3/7/Creşterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană

De la mijlocul lunii septembrie, Ministerul Fondurilor Europene a anuntat deschiderea apelului de proiecte "Romania Start-Up Plus", cu o alocare financiara de aproximativ 105 mil. euro. Apelul va ramane deschis pana pe 30 octombrie 2016, ora 16, conform MFE.

Schema face parte din Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020, Axa prioritara 3 - Locuri de munca pentru toti, Prioritatea de investitii 8iii - Activitati independente, antreprenoriat si infiintare de intreprinderi, inclusiv a unor microintreprinderi si a unor intreprinderi mici si mijlocii inovatoare, Obiectivul specific 3.7. - Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.

Cu acesti bani, MFE spera ca se vor infiinta peste 1.500 de firme noi si mai mult de 10.000 de persoane vor fi formate in domeniul educatiei antreprenoriale.

Beneficiarii finali - salariatii, somerii, persoanele inactive etc. - NU vor putea accesa direct cei pana la 40.000 de euro de persoana disponibili in aceasta schema pentru infiintarea si dezvotarea unor mici afaceri.

Institutiile si alti beneficiari asteptati sa depuna acum proiectele sunt: furnizori de FPC (formare profesionala continua) autorizati, publici si privati; organizatii sindicale si patronate; membri ai Comitetelor Sectoriale si Comitete Sectoriale cu personalitate juridica; autoritati ale administratiei publice locale (unitati administrativ-teritoriale); asociatii profesionale; camere de comert si industrie; ONG-uri; universitati; Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si institutii/ agentii/ organizatii subordonate/ coordonate de acesta; parteneriate intre categoriile mai sus mentionate.

 
 

PARTENERI

CBC Romania ODIMM Asociatia Profesionala a Firmelor de Consultanta si Training (AMCOR) Revista Magazinul Progresiv Raiffeisen Bank Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi (AJOFM) Academia Administrativa Publica (AAP) Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) Sim Consult Sam Ideas Fundatia Iosif Universitate Tehnica ”Gh. Asachi” Iasi